Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازیزد؛فاطمه دانش یزدی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ضمن تشکر و قدردانی از مسئولین و اساتید برگزاری این همایش، یزد را به دلیل معماری سنتی و طبیعی آن شهری با ساخت وساز سبز معرفی کرد و از انتخاب استان یزد برای برگزاری این همایش ابراز خرسندی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش یزدی معماری سنتی، ویژگی های فرهنگی، قومی و ملی یزد و همچنین جایگاه ویژه فیلسوفان، شاعران و ادیبان این استان را از دلایل انتخاب یزد برای برگزاری این همایش دانست و عنوان کرد: یزد بزرگترین بنای خشتی زنده جهان به دلیل استفاده از مصالح بومی و معماری پایدار در بناهای سنتی خود، همواره مورد توجه بسیاری از جهانیان بوده است.

وی گفت: استفاده از کاهگل، بادگیر، آب رسانی به شیوه قنات و خانه هایی با معماری ویژه کویر، بیانگر توسعه پایدار و سبز در گذشته این سرزمین است اما رشد شهر نشینی و ورود فرهنگ توسعه ناپایدار، موجب شده اهالی این خطه، از میراث سبز خود فاصله گرفته و وارد شهرنشینی مدرن نامناسب شوند.

این مقام مسئول در ادامه در خصوص بافت تاریخی یزد و ثبت جهانی آن سخنانی را ارائه نمود و گفت: اهمیت شهر یزد به بافت تاریخی آن است که پس از گذشت هفتصد سال همچنان پابرجا است و به‌دلیل وسعت، یکپارچگی و حفظ اصالت تاریخی‌، استفاده از مصالح بومی و مصرف کمترین انرژی در تولید بناهای خشتی و هماهنگی کامل با اقلیم سخت و خشن کویری است که این بافت در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد همچنین در بخشی از سخنان خود به ثبت جهانی دو قنات در استان یزد و جایگاه ویژه قنات ها در این استان اشاره کرد و اظهار داشت: یزد گرچه در دل کویری خشک و سوزان واقع شده اما نامش با نام قنات، سازه ای که یادآور سختکوشی، اراده، ذکاوت و خلاقیت عجین شدهاستبه نحوی که قنوات این شهر قدمتی به طول تاریخ کهن ایران دارنداگر خواسته باشیم برای قنات شناسنامه ای در نظر بگیریم، سرزمین پهناور ایران مادر این سازه شگفت انگیز و یزد زاینده این شیوه استحصال آب و پرورنده فنون مرتبط با آن بوده است.

دانش یزدی اضافه کرد: همت و تلاش یزدی ها در حفر قنوات، این سرزمین تشنه را سیراب کرد و آثار این اراده و کوشش ها، همچنان زنده و جاری است.
وی در ادامه در خصوص باغ جهانی دولت آباد که محل برگزاری این همایش می باشد، گفت: باغ دولت آباد که در یک منطقه کویری در فلات مرکزی ایران واقع شده نمونه ای از ساخت و ساز سبز و همچنین نشانگر تعامل مردمان این خطه با طبیعت منطقه می باشد.

این مقام مسئول معماری باغ دولت آباد را نشانگر اندیشه والای مردم یزد دانست و اذعان داشت: این باغ حکایت از سخت کوشی مردمان یزد دارد و حس آرامشی که این باغ به بازدیدکننده میدهد هرگز ساخت و سازهای جدید به انسان نمی دهد.

دانش یزدی در بخش پایانی سخنان خود ساخت و ساز سبز را از مهمترین موارد توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: منظور از توسعه پایدار، رفع نیازهای حال حاضر بدون به خطر افتادن توانایی برای رفع نیازهای آینده است، توسعه پایدار باعث افزایش کیفیت زندگی شده و به انسان اجازه زندگی در یک محیط زیست سالم را می دهد.

لازم به ذکر است: ایجاد بستری برای گردهمایی، ارائه و تبادل نظر در رابطه با نوآوری ها و پژوهش های علمی در توسعه پایدار و ساخت و ساز سبز، ارائه دستاوردهای جدید علمی متخصصین داخلی و خارجی در زمینه همایش، جذب مشارکت بین المللی در توسعه پایدار و ساخت و ساز سبز در استان و کشور، معرفی راهکارهای مهندسی و علمی با هدف بهینه سازی مصرف انرژی، کنترل آلودگی های زیست محیطی،کاهش ریسک های بهره برداری،حفاظت از منابع طبیعی و کاهش تولید پسماند، اشاعه فرهنگ توسعه پایدار،حفظ و صیانت از آثار و اماکن تاریخی و حفظ و صیانت از محیط زیست،معرفی پروژه ها و طرح های پایدار به جهانیان به علت حضور نمایندگان بنیاد جهانی انرژی و جامعه مدیریت سبز اروپا، رسیدن به موفقیت پایدار در صحنه اقتصادی و اجتماعی و ترویج استفاده از منابع و انرژی های پایدار از اهداف برگزاری نخستین همایش ساخت و ساز سبز در استان یزد می باشد.

امروز همایش ساخت و ساز سبز با حضور رئیس و بنیان گذار بنیاد جهانی انرژی، مدیرکل میراث فرهنگی استان و چند تن دیگر از مسئولین استانی در باغ جهانی دولت آباد برگزار شد.

انتهای پیام/ ی

یزد بزرگترین بنای خشتی زنده جهان به دلیل استفاده از مصالح بومی و معماری پایدار

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۳۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی

عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کمتر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کمتر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی، میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: بر این اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کمتر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد شیب این آمار را کاهش دهد. برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند.

معاون دادستانی کل کشور ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری

محمدحسین صادقی مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: بر این اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش آموزش متمرکز زائران حج تمتع در خرم آباد
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • سخنگوی دولت: همانطور که در حوزه زیر ساخت، نظامی و سلامت از متوسط جهانی بیشتر رشد کرده ایم در سایر حوزه ها هم می توانیم (فیلم)
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود